Místní speciality

Místní speciality

Z návštěvy Otrokovic si kromě zážitků a vzpomínek můžete odvézt i lahodné speciality.
Níže Vám představujeme vybrané lokální výrobce poctivých dobrot...

 

PRAŽÍRNA KÁVY FIERY BEAN

PRAŽÍRNA KÁVY FIERY BEAN

Pražírna čerstvé kávy nabízí v provozovně na ul. Hložkova a přes e-shop zrnkovou a mletou kávu, léčivé a bylinkové čaje, sypané a poprcované čaje, mlýnky na kávu, pákové a automatické kávovary a příslušenství. Mj. hrníčky, konvičky, džezvy a filtry.
Prodává lahodnou kávu Arabica a Robusta - jednodruhové kávy i směsi ze zrn ze všech koutů světa, stejně jako bezkofeinovou. Jak v Otrokovicích - např. v Městské kavárně, v cukrárně Společenského domu, ve zlínských barech a kavárnách, tak na velkých kulturních a sportovních akcích po celém Česku.
Více na webu Pražírny Fiery Bean.

 

PIVOVAR HARLEY PUB

PIVOVAR HARLEY PUB

Lokární minipivovar produkuje nefiltrované, živé pivo, vařené pouze z přírodních surovin. Klasická piva i speciály vaří v nerezové varně s objemem 10 hl. Pivo kvasí v otevřené spilce přibližně 7 dnů a poté dozrává ve sklepě při teplotě 2°C – 4°C po dobu 30 až 60 dnů. Pivovar používá humnový slad ze Záhlinické sladovny, Žatecký chmel a místní vodu. Kapacita pivovaru je 1400 hl. V nabídce jsou mj. 10° Topper světlé, 11° Scat světlé, 11° Panhead polotmavé, 12° Shovel světlé, 13° King tmavé.
Minipivovar sídlí na ulici Dr. E. Beneše v komplexu spolu s restaurací, penzionem a muzeem motocyklů.
Více na webu Pivovaru Harley Pub.

 

MARMELLADY

MARMELLADY

Splněný sen paní Renaty Zezulkové alias MarmelLady. Se svým týmem ručně vyrábí džemy, marmelády, čatní a sirupy z nejkvalitnějších surovin převážně z vlastní zahrady nebo od ověřených místních dodavatelů. Snaží se zpracovávat zapomenuté druhy čerstvého ovoce typické pro náš kraj - ryngle, mirabelky, špendlíky, jeřabiny. Klade velký důraz na jejich výběr, kvalitu a šetrné zpracování. Její džemy se vyznačují vysokým podílem ovoce (výběrové neboli extra džemy), používá minimální množství cukru bez přidání stabilizátorů, zahušťovadel a ochucovadel. Nezaměnitelnou chuť produktům dodávají bylinky a planě rostoucí plody z valašských kotárů a občas také kapka valašské slivovice nebo exotické koření přivezené z cest.
Její dobroty jsou oceňované doma i v zahraničí: Great Taste Awards, The World's Original Marmalade Awards & Festival, Regionální potravina Zlínského kraje.
Více na webu MarmelLady.

 

ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ ZBOŘIL

ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ ZBOŘIL

Rodinná firma založená p. Karlem Zbořilem se od r. 1994 věnuje výrobě a zpracování vepřového a hovězího masa, výrobě uzenin a uzených výrobků a zabijačky podle starých norem a receptů. Klade důraz na vysokou kvalitu používaných surovin, pečlivě vybírá používané koření a dodržuje osvědčené technologické postupy. Od ostatních se liší i tím, že používá klasické uzení dřevem, při kterém uzenina získává jedinečnou chuť a vůni. Pro své výrobky kupuje zvířata výhradně z českých chovů.
Její výrobky najdete v prodejně na ulici Komenského, nebo v pojízdné prodejně, která má již několik let své zastávky v okolí Otrokovic a Zlína.
Více na webu Řeznictví a uzenářství Zbořil.

 

Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Nastavení soukromí a cookies

Souhlasem se sdílením dat nám poskytnete informace, které potřebujeme pro zlepšování, analýzu a marketing napříč těmito webovými stránkami. Dále souhlasíte s předáním údajů třetím stranám a mimo EU. Prohlašujeme, že Vámi poskytnuté informace jsou zabezpečeny proti zneužití.

Dejte nám prosím vědět, která data nám a našim partnerům dovolíte zpracovat.


Technická data

Trvale zapnuto

Webové stránky potřebují technická data pro správné fungování. Bez těchto dat by nebylo možné například vyhledávat, přehrát video nebo dokončit objednávku v e-shopu.

Analytické a statistické údaje

Analytické a statistické údaje nám pomáhají pochopit, jaké funkce jsou vaše oblíbené, co nám na webu nefunguje, jaké zařízení pro prohlížení stránek používáte a mnoho dalších.